Uppgift 1 och 2 Digitala Skolyftet #digiskol

Posted on

Nu har jag äntligen tagit tag i att skriva ner mina tankar kring det Digitala skollyftet. Har haft det med mig ända sedan det drog igång och gjort flera saker, men inte skrivit ner någonting om det.

Jag heter Ulrica Elisson och är en lågstadielärare som gillar digitalt och kreativt lärande. Använder också programmering, främst med Scratch och provar spelifierat lärande med eleverna. Efter 24 år som lärare är jag i år tjänstledig från min lärartjänst för att jobba med pedagogiskt utveckling samt vikariera som specialpedagog. Du hittar mig även på Twitter som @Wimsis13.

Här är en liten sammanfattning om mig, med en film som jag gjorde i Videoscribe till en presentation jag skulle ha vid en föreläsning.


Anledningen till att jag vill vara med i Digitala Skollyftet är att jag vill utveckla flera delar som jag annars inte kommer igång med. Annars så har det utvidgade kollegiet varit ett riktigt skollyft för mig. Jag är så tacksam att jag hittade till Twitter för ca ett år sedan och innan dess till alla fantastiskt inspirerande grupper på Facebook. Skolutveckling är någonting som verkligen inspirerar mig och då i synnerhet allt som har med digitala lärmiljöer att göra.

I och med det Digitala Skollyftet så vill jag utveckla mina kunskaper i Google Drive och alla de delarna. Jag vill också hitta ett bra sätt att samla alla mina länkar på. Ett annat mål är att kunna använda mig av appen Book Creator tillsammans med eleverna samt kunna presentera deras böcker på deras blogg med hjälp av Flipsnack. Jag vill också prova på att använda ett liknande program som Videoscribe fast på datorn.


One thought on “Uppgift 1 och 2 Digitala Skolyftet #digiskol

  1. Tack för att du delar! Videoscribe måste jag prova, jag har gjort några filmer på datorn till mattesmedjan.moobis.se genom Moovly.
    Vi jobbar flitigt med Google drive både kollegor emellan och eleverna, så enkelt och användbart. BookCreator är också lätt att använda och lära sig, det är i den vi dokumenterar inför utvecklingssamtalen.
    Lycka till med allt och fortsätt med ditt generösa delande, om jag kan hjälpa eller bolla idéer så gör jag det gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.