Printer Pro

Posted on

printer pro

Om man vill skriva ut från iPaden och inte har någon trådlös skrivare är appen Printer Pro ett bra alternativ. Man använder sig då av en dator som är kopplad till en skrivare och på så sätt kan man skriva ut.

Den finns i Appstore som lite-version och är då gratis. Det kan vara bra att testa med den så att man ser att det fungerar. Betalversionen kostar 49 kronor.

För att det ska fungera måste du också ladda ner ett program till datorn. Det hittar du här. Välj om du har en Pc eller Mac du ska ladda ner till. Följ sedan instruktionerna som kommer på skärmen.

Ladda hem appen och installera den. När du öppnar appen så klickar du på Add printer. Den finns uppe i det högra hörnet.

28

Sedan väljer du Add Manually om du inte ser din dator i listan där det på bilden står PDF Printer.

5eb80574-af28-4e89-9c25-0a9b57629fbe

Välj Install Desktop App.

27

Du har ju redan installerat den på datorn så du väljer du Already Installed.

26

Nu ska vi lägga till din skrivare som du har på datorn så klicka på Not in the list om du inte ser din dator i listan. Oftast är det så att den inte kommer upp utan att du måste lägga till den själv.

fed3ec18-11ec-446e-a1f8-eecafd47688e

Du får då upp två val, antigen Cloud Printing eller IP printing. Hos oss har det varit lättast att lägga till skrivaren via Cloud Printing. Då spelar det heller ingen roll var du befinner dig med datorn så kan du skriva ut.

25

Vad du än väljer så behöver du skriva in IP numret eller en kod i nästa steg. Den får du genom att starta programmet på datorn. Gå till Startmenyn och välj Printer Pro Desktop.

12

Då kommer ikonen upp längst ner i högra hörnet. Om du klickar på den lilla pilen så får du upp en ruta och där hittar du ikonen som du klickar på.

11

Du får då upp en ruta som heter Printer Pro Desktop. Du kan då välja den skrivare som du vill att datorn ska skicka dina utskrifter till.

2

Om du har valt IP printing så skriver du i siffrorna som står vid IP, och valde du Cloud Printing så skriver du i siffrorna som står vid Authcode (Jag har suddat IPnumret). Dessa behöver bara skrivas i när du kopplar en dator till Printer Pro appen på iPaden första gången. Klicka på Next Step när du har fyllt i siffrorna.

34

Välj Start Printing.

23

Nu ska du se din skrivare i listan.

2013-04-14 23.25

Du kan nu skriva ut flera olika sorters dokument. Du kommer åt dem genom att öppna dem först i sina egna appar och sedan i Printer Pro. Se andra guider som också kommer här. Några kommer du också åt direkt i Printer Pro appen.

Om du vill skriva ut bilder som du har på din iPad kan du göra det direkt från Printer Pro. Du väljer då Photos och kan då därifrån välja foton som du har i dina bilder. Välj en bild och klicka på den så öppnas bilden i ett större fönster.

f201f64e-aa67-40c2-a0c1-c35fd9883475

Klicka på Print.

bc97232c-f6f2-44de-aa14-dcb6e701a38a

Det kommer fram en ruta med Printer Options. Där ser du din skrivares namn. Tänk på att om du vill skriva ut bilderna i färg så måste du ha det inställt på din skrivare på datorn. Dina dokument skrivs ut efter de skrivarinställningar du har som standard för dina utskrifter.

76ae6212-7395-4d44-a7d9-03565371bced

Om du vill ändra dem går du till Startmenyn på datorn och väljer Enheter och skrivare. Därefter väljer du den skrivare du vill skriva ut på. Det är sedan olika för olika skrivare hur du ändrar inställningarna.

31

När du har valt i din app att du ska skriva ut ett dokument i Printer Pro så kommer du att se det i listan. Vanligtvis öppnas det direkt för utskrift i Printer Pro. Om du inte vill skriva ut det direkt eller att det inte kommer upp för att skriva ut direkt kan du välja det dokument du vill i listan.

Klicka först på den lilla rektangeln men pilen. Då öppnas en meny där du kan göra olika val. Välj Print.

bb974a40-cc3d-4caf-a2ec-a47206478eb0


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.